Ένας virtual αγώνας τρεξίματος στα Κουφάλια που έγινε πραγματικότητα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Koufalia Virtual Hill Run Challenge που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Κουφαλίων και σε συνεργασία με φίλους δρομείς του τόπου.

Φέτος και για πρώτη φορά, με ένα ιδιαίτερα καινοτόμο τρόπο ο αγώνας Koufalia Hill Run προσαρμόστηκε στις συνθήκες, έγινε virtual και κάλεσε δρομείς να τρέξουν ή να περπατήσουν σε 4 συγκεκριμένες διαδρομές στην περιοχή των Κουφαλίων είτε μόνοι, είτε με λίγα κοντινά άτομα (φίλοι, οικογένεια) σε ένα διάστημα 15 ημερών (20/06-04/07) τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα και σεβόμενοι τις απαγορεύσεις της περιόδου.

Οι συμμετέχοντες έστελναν φωτογραφία με τις επιδόσεις τους στο site www.koufaliahillrun.gr, όπου και γινόταν άμεση ανάρτηση των αποτελεσμάτων  και συμμετείχαν έτσι σε μια αναμέτρηση για να ξεπεράσουν τον χρόνο των συναθλητών τους ή να κάνουν όσο πιο πολλά χιλιόμετρα.

Η διοργάνωση επέλεξε 2 διαδρομές ασφάλτου (5,2km και 10km) και 2 trail τρέξιμο στο Λόφο των Κουφαλίων (6km και 9km) με τους συμμετέχοντες να μένουν απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από την οργάνωση όσο και από την ομορφιά του  τοπίου που τρέχανε. Η επιλογή των διαδρομών ευνόησε τόσο τον ανταγωνισμό και τις καλές επιδόσεις όσο και την δυνατότητα συμμετοχής όσο περισσότερων δρομέων.

Για τις οικογένειες με μικρά παιδιά υπήρχε αθλητικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού 1,8km, σε μια κατά το πλείστο χωμάτινη διαδρομή που διέσχιζε το περιαστικό δασάκι των Κουφαλίων, όπου παιδί και συνοδός ακολουθούσαν σημάδια και έλυναν τον γρίφο για βρουν μαζί τον θησαυρό, τηρώντας πάντα τους κανόνες του ΕΟΔΥ .

Συνολικά στην διοργάνωση έλαβαν μέρος 110 άτομα όλων των ηλικιών και αθροιστικά έτρεξαν 990 χιλιόμετρα.

Η ιδέα είναι πρωτοπόρα στον σχεδιασμό, δοκιμάστηκε πιλοτικά και κατάφερε να δεχτεί μεγάλης υποδοχής από τους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά τους Χορηγούς, τον Δήμο Χαλκηδόνας για την σημαντική συμβολή τους, όσους δούλεψαν με ζήλο και συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα που τίμησαν με την παρουσία τους το event.

Μήνυμα της υπεύθυνης της διοργάνωσης Ιορδανίδου Δήμητρας:

«Μια ιδέα μπορεί να ξεκινήσει από έναν άνθρωπο όμως το να γίνει πράξη και να υλοποιηθεί με επιτυχία είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλείας και συνεργασίας και πίστης στον τελικό σκοπό που για εμάς ήταν τα χαμόγελα όλων.. Στην μνήμη του αδελφού  μου Γιώργου Ιορδανίδη που πάντα γελούσε σαν παιδί».

Βρείτε αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα εδώ.

-Μέγας Χορηγός

Οικογένεια Χριστοδούλου – Christodoulou Family

-Χρυσοί Χορηγοί

– Agripro O.E. Αγροτικά Λιπάσματα

– Forch Hellas K. Vardalis

– i-trust Digital Strategy

– Λιθογραφείο Σεϊτανίδης Νικόλαος Γ.

– Πράξις Εμπορική – Τεχνική Κουγιουμτζής Χρήστος

– Ραχμανίδης Λιπαντικά – Ανταλλακτικά

Χορηγοί

– Γκογκίδης Γεώργιος Κ. Ηλεκτρικά Εργαλεία

– Οπωροπωλείο -Ξηροί Καρποί Πατσίδης Δήμος

-Ταβέρνα “Γκέττας”

Χορηγός Επικοινωνίας

e-koufalia.gr                                                

Υποστήριξη

Δήμος Χαλκηδόνος

Με τη συμμετοχή

-Αρίωνας Αθλητικός Όμιλος Κουφαλίων

-ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας “Κουφάλια”

-ΓΑΣ Κουφαλίων Στίβος

facebook
instagram