Διαδρομές

Διαδρομή 10 km

Η διαδρομή των 10km ταυτίζεται κατά ένα μέρος με την διαδρομή των 6 km και είναι χωμάτινη με μονοπάτια. Ξεκινάει από τα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Κουφαλίων με πορεία τα 1000 πεύκα του Λόφου Κουφαλίων. Μια στροφή δεξιά οδηγεί στο νέο αναδασωμένο κομμάτι του δάσους, όπου μια έντονη ανηφόρα μέσα από τα πεύκα για 500μ θα χαρίσει την πρώτη εικόνα του μοναστηριού του Γρ.Παλαμά.

Στην κορυφή στρίβει δεξιά και ακολουθούν δύο συνεχόμενες ανηφοροκατηφόρες (μπαλαρίνες) και έπειτα ένα ακόμη ανηφορικό πέρασμα 200μέτρων μέσα στα πεύκα. Στροφή δεξιά σε ευθεία και κατηφόρα που οδηγούν κάτω από το μοναστήρι. Εδώ ο αγώνας διαχωρίζεται και η διαδρομή των 9 km κάνει στροφή δεξιά διασχίζοντας ακόμη ένα δασάκι με μηδενική κλίση όπου οι δρομείς μπορούν να ανακτήσουν δυνάμεις. Στο τέλος της ευθείας στροφή αριστερά και έντονη ανηφόρα για 500μ.

Καθώς συνεχίζεται ο γύρος του λόφου με το μοναστήρι να δεσπόζει στην κορυφή, η κλίση πάλι αλλάζει σε κατηφορική.Φτάνοντας στο 3οkm της απόστασης, η διαδρομή στρίβει δεξιά όπου μια ακόμη έντονη ανηφόρα οδηγεί δίπλα από το σπήλαιο των Κουφαλίων (σπηλιά του Γκαβάνα). Το επόμενο κομμάτι είναι το πιο απαιτητικό τεχνικά καθώς μια απότομη κατηφόρα και η έντονη ανηφόρα που ακολουθεί οδηγούν στο ανώτερο υψομετρικάσημείο της διαδρομής.

Από εκεί η διαδρομή ακολουθεί δασικό δρόμο διασχίζοντας ακόμη ένα μικρό άλσος με κατηφορική κλίση, η οποία γίνεται εντονότερη στο τέλος της, περίπου στο 5οkm. Από το σημείο αυτό και μετά ο αγώνας ακολουθεί αγροτικό χωμάτινο δρόμο όπου μια στροφή δεξιά στο 6οkm φέρνει τους δρομείς στην τελική ευθεία της διαδρομής όπου θα απολαύσουν και το τελευταίο κομμάτι έχοντας θέα στο δεξί τους χέρι τον λόφο των Κουφαλίων και το μοναστήρι. Κατηφορίζοντας προς τα γήπεδα τένις έρχεται και ο τερματισμός

Τροφοδοσία:Σταθμοί με νερό.

Διαδρομή 6 Km 

Η διαδρομή των 6km στο 80% είναι χωμάτινη σε μονοπάτια. Ξεκινάει από τα γήπεδα του Τένις Κουφαλίων με πορεία προς τη βάση των 1000 πεύκων του Λόφου Κουφαλίων. Μια στροφή δεξιά θα μας οδηγήσει στο νέο αναδασωμένο κομμάτι του δάσους όπου μια έντονη ανηφόρα μέσα από τα πεύκα για 500μ θα μας χαρίσει την πρώτη εικόνα του μοναστηριού του Γρ.Παλαμά. Στην κορυφή στρίβουμε δεξιά και ακολουθούν δύο συνεχόμενες ανηφοροκατηφόρες (μπαλαρίνες) και έπειτα ένα ακόμη ανηφορικό πέρασμα 200μ μέσα από πεύκα. Στροφή δεξιά σε ευθεία και κατηφόρα που οδηγούν κάτω από το μοναστήρι του Γρ. Παλαμά με συνέχεια ήπια ανηφορικό κομμάτι 500μ προς το υδραγωγείο των Κουφαλίων. Από εκεί βγαίνουμε σε άσφαλτο και συνεχίζει η διαδρομή δεξιά με έντονα ανηφορικά για 100μ και έπειτα ευθεία προς το μοναστήρι. Η επιστροφή θα κατηφορίσει ανάποδα από την ίδια διαδρομή και μέχρι τα πευκάκια. Εκεί, μετά τις μπαλαρίνες και πριν τα πευκάκια στρίβει δεξιά και τα τελευταία 600m κατεβαίνουν από παράλληλο χωμάτινο δρόμο με τερματισμό τα γήπεδα του τένις.

Τροφοδοσία: Σταθμός με νερό.

3. Αθλητικό παιχνίδι 1,5km για γονείς με μικρά παιδιά

Η διαδρομή για το αθλητικό παιχνίδι παιδί γονιός ξεκινάει από τα γήπεδα του Τένις Κουφαλίων, και ακολουθεί χωμάτινο κατηφορικό κομμάτι προς τη βάση των 1000 πεύκων του Λόφου. Διάσχιση ανηφορικά μέσα από τα πεύκα και στην κορυφή των πεύκων στροφή αριστερά και επιστροφή από παράλληλο χωμάτινο δρόμο μπροστά από το σπίτι του Παπά με τερματισμό στα γήπεδα του τένις. Θετική Υψομετρική 42 μέτρα .

facebook
instagram